droogbloemen boeket fotostyling

Naturel, puur, eenvoud, subtiel. Een droogbloemen boeket met bloemen uit de berm, tuin, en wat van vorig seizoen. Het droogbloemen boeket is handgebonden in een klassieke korenschoof. De meeste materialen waren al gedroogd toen ik ze verwerkte. Voor het frisse gevoel, wat ik vaak toch mis bij deze trend voegde ik wat verse grassen, Amaranthus en Sanguisorbia toe. Deze drogen uiteindelijk ook mooi in op de vaas. Ik gebruikte de keramieken vaas uit de Industriell collectie van Piet Hein eek voor Ikea. Deze vaas met z’n handgemaakte uiterlijk (wat niet het geval is) past wat mij betreft perfect qua kleur, vorm en uitstraling. Over de vaas: er zijn 12 verschillende mallen gemaakt, met net wat nuances, voor het handgemaakte gevoel. Zo krijgt de vaas toch de imperfectie die handgemaakte producten wat mij betreft zo aantrekkelijk maken.

Wanneer je bloemen droogt, verlies je meestal kleur. De materialen worden fletser, zeker als ze wat ouder worden. Veel droogbloemen die aangeboden worden, zijn helemaal niet zo flets. Dit komt omdat ze geverfd of gebleekt worden. Mijn voorkeur ligt bij puur natuur. Voor dit boeket gebruikte ik  geen gebleekte of geverfde materialen, maar alleen natuurlijk gedroogde materialen. Om de combinatie aantrekkelijk te houden gebruikte ik verschillende vormen en voegde ik de judaspenning (Lunaria) toe, die van zichzelf al zo prachtig licht (gevend) is.

Op het een na laatste beeld is het boeket echt helemaal droog. Op een mooie herfstdag kwam het licht zo perfect naar binnen. Soms is het helemaal niet nodig om een hele shoot op te tuigen. Als je het maar ziet.

Voor nog meer  boeketten fotostyling: because every styling tells a story.