fotostyling pothortensia voor in de tuin

Sommige campagnes lopen een jaar vooruit. Dat betekent dat de beelden van de pothortensia voor in de tuin die je nu ziet vorig jaar voorjaar al gemaakt  zijn. De shoot pothortensia voor in de tuin, vindt natuurlijk ook echt in een tuin plaats. Tijdens een buitenshoot ben je afhankelijk van het weer. De wensen zijn eigenlijk; een beetje zonnig maar niet te, graag weinig wind en niet te heet, maar vooral geen regen.  Het komt allemaal best precies voor de ideale situatie :-).

Ik heb de afgelopen jaren meestal geluk gehad met het weer en eigenlijk bijna nooit een shoot hoeven verzetten. Afgelopen jaar was dat anders. Na de shoot twee keer verplaatst te hebben (te nat) ging het derde keer door. Op de heetste dag van het jaar …. wat hebben we hard gewerkt, wat was het warm en wat waren we jaloers op het model dat wel in het zwembad mocht. En wat zijn we trots op het eindresultaat! En op de foto’s zie je er niets van dat het bijna 40 graden was 🙂

Mijn rol bestond uit het organiseren van de shoot, vertalen van het moodboard, selectie van locatie, modellen en accessoires en de styling van de shoot.

Fotografie: Monique van der Steen