Bloemen maken gelukkig!…. en al helemaal als ze ook in het interieur passen.

Bloemen maken gelukkig! Wat mij betreft is dat heel duidelijk. Een huis zonder bloemen is voor mij niet ‘af’. De verwondering van ontluikende bloemen in een vaas, die iedere dag veranderen, meer open komen, langzaam verwelken en tenslotte vergaan maken mij blij. En niet alleen mij :-). Studie bevestigt dat bloemen blij maken. “Gezond verstand vertelt ons dat bloemen ons gelukkig maken,” aldus Dr. Haviland-Jones. “Dit wetenschappelijke onderzoek laat zien dat bloemen ons nog gelukkiger maken dan we dachten en dat ze duidelijke positieve effecten hebben op ons emotioneel welzijn.”

Wat mij betreft maken bloemen echt gelukkig als ze passen bij de omgeving waarin ze neergezet worden. Een juiste combinatie bloemen en vaas. Een mix van bloemen in een boeket dat aansluit op het interieur, is voor mij echt een meerwaarde! Het mooie van bloemen en combinaties van bloemen is dat er heel veel kan. De kleurnuances in natuurlijke materialen zijn zo divers dat er gemakkelijk aansluiting te maken is.  Aansluiting met de patronen, vormen en kleuren in een interieur. In de beelden die ik maakte van het boeket met plukbloemen van bloemenboerderij de Langendam zie je beleving van hetzelfde boeket met verschillende kleuren achtergrond en gecombineerd in verschillende interieurstijlen.

Ik koos voor een vaas van Mae Engelgeer voor Cor Unum. De oudroze kleur, de vorm die me doet denken aan een Griekse zuil, zorgen ervoor dat de zomerbloemen die ik plukte een unieke uitstraling krijgen. Door middel van de ‘ kippengaastechniek’ zorg ik ervoor dat de bloemen zonder steekschuim op hun plek blijven en voldoende water krijgen.

Word je nu enthousiast van dit verhaal en wil je samenwerken of iets van me leren? Neem dan contact op. Ik help je graag op het gebied van kleur, interieur, aankleding, styling, en kan je ook leren om bloemen te plukken en te schikken.

Wil je het artikel helemaal lezen? Klik hier voor de link.